Vată minerală cu ECOSE® Technology
Vată minerală cu Tehnologia ECOSE®

Produsele din vată minerală Knauf Insulation obţinute cu Tehnologia ECOSE® nu au aspectul şi nici textura similare altor tipuri de izolaţii pe care le-aţi mai întâlnit. Tehnologia ECOSE®, care vizează obţinerea unui liant fără formaldehidă, a rezultat în urma a 5 ani de cercetare intensivă. Procesul presupune convertirea bio-materialului într-un polimer inert, eliminând nevoia formaldehidei și fenolului din producția liantului tradițional. Odată cu nuanţa maronie, naturală, vata minerală indică un nivel superior de sustenabilitate, este mult mai plăcută la atingere și păstrează aceleaşi performanţe superioare pe care le regăsim şi la vata minerală tradiţională: izolare termică şi fonică ridicată, aceeaşi clasă de protecţie la incendiu.

ecose-technology-knauf-insulation_0.jpg

În condiţiile în care, în acest moment, orientarea este către creşterea responsabilităţii faţă de mediul înconjurător şi utilizarea de produse fără formaldehidă, vata minerală Knauf Insulation cu ECOSE® Technology se încadrează perfect în această tendinţă: nu conţine coloranţi artificiali sau adaos de formaldehidă.

Odată cu nuanţa maronie, naturală, vata minerală este mult mai plăcută la atingere păstrând aceleaşi performanţe superioare pe care le regăsim şi la vata minerală tradiţională: izolare termică şi fonică ridicată, aceeaşi clasă de protecţie la incendiu.

Vata minerală naturală Knauf Insulation obţinută cu ECOSE® Technology este mult mai uşor de manipulat...

  • mai placută la atingere
  • are miros neutru
  • este uşor de tăiat

... oferă un nivel superior de sustenabilitate...

Vata minerală naturală Knauf Insulation este fabricată din materii prime naturale şi/sau reciclate, îmbinate cu ajutorul unei tehnologii pe bază de materii biologice, fără adaos de formaldehidă, fenoli, acrili şi de coloranţi artificiali, decoloranţi sau vopsea

  • contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului din interiorul clădirilor
  • reduce impactul asupra mediului înconjurător printr-un consum redus de energie
  • reduce emisiile poluante rezultate în urma procesului de producţie şi expunerile la locul de muncă
  • îmbunătăţeşte sustenabilitatea generală a clădirilor în care este folosită

... şi asigură toate beneficiile cu care v-aţi obişnuit, oferite de vata minerală tradiţională

Proprietăţile de termoizolare, clasa de protecţie la incendiu, izolarea fonică, absorbţia zgomotelor şi proprietăţile mecanice, precum şi conţinutul reciclabil, oferă în plus un nivel superior de sustenabilitate.

Vată minerală cu Ecose Technology

vata minerala bazaltica NaturBoard Knauf Insulation

După implementarea cu succes a tehnologiei ECOSE® în producția vatei minerale de sticlă, Knauf Insulation a introdus această tehnologie şi în producţia vatei minerale bazaltice prin gama de produse cu densitate mica: NaturBoard.

Componentele gamei sunt:

Vata minerală Knauf Insulation cu Tehnologia ECOSE® este certificată conform standardelor internaționale ISO ale Sistemului de Management al Calității în domeniul mediului, energiei, sănătății și securității (ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, OHSAS 18001) și contribuie la creșterea punctajului total în diverse scheme de obţinere a unor certificări  verzi: BREEAMLEEDHQEDGNB.