Vată minerală bazaltică cu Ecose Technology

Tehnologia inovatoare ECOSE® acum şi în vata minerală bazaltică

După implementarea cu succes a tehnologiei ECOSE® în producția vatei minerale de sticlă, Knauf Insulation introduce această tehnologie şi în producţia vatei minerale bazaltice. ECOSE® Technology este o tehnologie cu liant fără formaldehidă adăugată. Folosește în principal derivate din materii uşor regenerabile care înlocuiesc produsele chimice pe bază de petrol. Tehnologia ECOSE® aduce o schimbare semnificativă în industria vatei minerale și este o inovație unică pe piaţa din România.

Tehnologia ECOSE creează un liant solid care leagă fibrele de vată minerală. Procesul presupune convertirea bio-materialului într-un polimer inert. Această inovație elimină nevoia formaldehidei și fenolului în producția liantului tradițional. Liantul tradițional este folosit în diverse industrii, inclusiv în industria vatei minerale.

Vata minerală Knauf Insulation cu ECOSE® Technology poate fi recunoscută uşor. În urma procesului de producție capătă o culoare maro obținută natural, fără adaos de coloranţi artificiali sau vopsea.

Totodată vata minerală cu ECOSE® este mai uşor de manipulat şi are un miros neutru. Liantul pe bază de materii biologice face ca produsele noastre să fie mai fine, mai uşor de tăiat şi de montat.

Gama de produse din vată minerală bazaltică de densitate mică se relansează sub denumirea NaturBoard. Componentele gamei sunt:

Produsele din gama NaturBoard păstrează toate beneficiile vatei noastre minerale tradiţionale: izolare termică, acustică, ignifugare (cea mai bună clasă de reacţie la foc A1).

Nuanţa maro, obţinută în mod natural, indică un nivel superior de sustenabilitate. Astfel produsele din gama NaturBoard contribuie la creșterea punctajului total în diverse scheme de obţinere a unor certificări verzi: BREEAMLEEDHQEDGNB.

Vata minerală Knauf Insulation cu ECOSE® Technology este certificată conform standardelor internaționale ISO ale Sistemului de Management al Calității în domeniul mediului, energiei, sănătății și securității (ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, OHSAS 18001).