Tehnologia de împachetare

Tehnologia de împachetare

La Knauf Insulation ne îmbunătățim continuu tehnologia de împachetare pentru a oferi avantaje distribuitorilor și clienților, dar și pentru a reduce "amprenta noastră de carbon", acest deziderat facând parte din strategia noastră sustenabilă.

Tehnologia de împachetare Knauf Insulation

Am dat dovada de eficiență în împachetarea ecologică, după cum urmează:

  • 2003: Introducerea unei noi tehnologii de împachetare prin compresie, pentru a mări volumul de vată minerală de sticlă și a reduce costurile de transport și depozitare.
  • 2004: Folosirea unui singur strat de plastic (Durapak) pentru împachetarea rolelor, în locul folosirii unor straturi multiple de hârtie, care înfășoară rolele se sunt apoi puse în saci de plastic și prinse cu cleme din metal.
  • 2004: Introducerea tehnologiei de împachetare Supakube, pentru o încarcare și descarcare mai ușoară folosind stivuitorul. Durabilitatea unui pachet cu tehnologia Supakube face posibilă depozitarea produselor în aer liber, reducând astfel costurile de depozitare.
  • 2005: Introducerea tehnologiei de împachetare utilizând plastic reciclat.
  • 2006: Utilizarea sistemului de reciclare pentru paleți din lemn.
  • 2007: Utilizarea de etichete și fâșii de plastic colorate pentru o identificare mai ușoară a produselor în timpul încărcării.
  • 2009: Utilizarea ECOSE® Technology și a foliilor de împachetare Durapak și Supakube transparente ne ajută să îndepărtăm coloranții artificiali din procesul nostru de împachetare.

Noile produse de vată minerală de sticlă și vată minerală bazaltică sunt fabricate utilizând ECOSE® Technology sunt mult diferite față de orice alt tip de izolație. Având o culoare naturală, maronie, produsele Knauf Insulation fabricate utilizând ECOSE® Technology au impus un nou standard în ceea ce privește calitatea și sustenabilitatea materialelor termoizolante, fiind în același timp foarte plăcute la atingere.

Pe lângă această culoare naturală maronie și placută la atingere, produsele noastre au calități termice și acustice la care v-ați aștepta de la vata minerală. Un alt lucru de reținut despre produsele Knauf Insulation este faptul ca produsele noastre nu conțin formaldehide, având astfel un impact minim asupra mediului.

Ținând cont de impactul ECOSE® Technology asupra sustenabilității, în mai 2009 Knauf Insulation a luat decizia de a reduce utilizarea coloranților în procesul de împachetare. Consecința acestei decizii a fost utilizarea foliilor de plastic transparente care în acelasi timp evidențiau naturalețea noii generații de vată minerală fabricată utilizând ECOSE® Technology. Daca sunt expuse luminii solare, produsele noastre se pot deschide la culoare, însă caracteristicile lor termice și acustice rămân neafectate.

Combinatia dintre noua tehnologie de impachetare si utilizarea ECOSE® Technology evidențiază dedicația noastră pentru sustenabilitate, unul din beneficii fiind reprezentat de culoarea naturalală a produselor noastre.