Călătoria spre sustenabilitate: Repere pentru 2023

INTRODUCERE

Dominique

SUSTENABILITATEA ESTE O CĂLĂTORIE DE PERFECȚIONARE CONTINUĂ 

Dominique Bossan | CEO Knauf Insulation pentru Europa, Orientul Mijlociu și Asia, membru al Comitetului de conducere al Grupului Knauf

"Când ne-am angajat să punem oamenii pe primul loc, să atingem zero emisii de carbon, să realizăm o economie circulară și să creăm clădiri mai bune, ne-am stabilit obiective clare pentru 2025 pentru a ne evalua progresul.

Începând cu 2023, sunt mândru de ceea ce am realizat. Suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivele de reducere a emisiilor de carbon și de siguranță.

Am avut o rată de răspuns record la sondajul nostru privind implicarea angajaților și am înregistrat rezultate încurajatoare.

Rămân totuși multe domenii de perfecționat. Acesta este motivul pentru care împărtășim în fiecare an progresele noastre în materie de sustenabilitate. Este un memento anual care ne reamintește că sustenabilitatea nu este o destinație, ci o călătorie de perfecționare continuă."

TRANSFORMAREA CULTURALĂ ESTE MOTORUL SUCCESULUI NOSTRU ÎN MATERIE DE SUSTENABILITATE

Marc Bosmans | Group Sustainability Director

"2023 a fost un an interesant pentru sustenabilitate la Knauf Insulation. Am construit o rețea de manageri și ingineri de sustenabilitate pentru a conecta fiecare sit și am început seminare de sustenabilitate pentru toți angajații noștri.

Am pus sustenabilitatea în centrul fiecărui proiect, obiectiv de afaceri și comunicare. Cu alte cuvinte, am implementat o schimbare culturală majoră.

Acum, de la fabrica de producție până la fiecare ordine de zi din sala de consiliu, sunt mândru să spun că sustenabilitatea direcționează toate aspectele succesului afacerii noastre."

marc-bosmans

Punem oamenii În primul Rând

CUM AVEM GRIJĂ DE ANGAJAȚII ȘI COMUNITĂȚILE NOASTRE

Suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge rata maximă de incidente totale înregistrate (TRIR) de 5,0 până în 2023 - un obiectiv de siguranță care a fost devansat din 2025. În 2022, TRIR-ul nostru a fost de 5,9, în scădere de la 6,4 în 2021.

În ceea ce privește asigurarea unui loc de muncă pozitiv, un procent record de 83% dintre angajați au contribuit cu feedback-ul lor în cel de-al treilea sondaj de satisfacție la locul de muncă în 2023. Am înregistrat o îmbunătățire a scorului nostru de satisfacție de la 3,68 din 5 în 2020 la 3,80 în 2023 (o ușoară scădere față de 3,81 în 2022).

De asemenea, observăm progrese solide în programele noastre de bunăstare, în inițiativele de diversitate și incluziune și în proiectele noastre comunitare. Continuăm să construim pe baza acestui succes.

put-people-first
ppf-trir-dashboard-graph2x-ro
ppf-engagement-score-dashboard-graph2x-ro
ppf-response-rate-dashboard-graph2x-ro

ZERO CARBON

PROGRESUL NOSTRU CĂTRE SOLUȚII NET ZERO

Reducem emisiile de gaze cu efect de seră absolute de la an la an, în întreaga sferă de activitate, cu 8,2% în 2022. Acest lucru ne-a pus pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul din 2025 de a reduce carbonul încorporat al produselor noastre cu 15% față de 2021.

În 2022, am realizat o reducere de 63% de la an la an a emisiilor noastre din domeniul 2 (emisii provenite din energia electrică pe care o cumpărăm), asigurându-ne energie regenerabilă pentru producția noastră. De asemenea, am realizat mici reduceri ale emisiilor din domeniul 1 din locațiile noastre și ale emisiilor din domeniul 3 din lanțul nostru valoric.

Mai este mult de lucru, deoarece compania noastră este în creștere. Cu toate acestea, accelerăm tranziția noastră de la combustibilii fosili, creștem eficiența și ne asigurăm că activele noastre au o amprentă de carbon redusă ori de câte ori este posibil.

zero carbon
azc-absolute-full-scope-dashboard-graphs2x_ro
azc-scope1-dashboard-graphs2x-ro
azc-scope2-dashboard-graphs2x_ro
azc-scope3-dashboard-graphs2x-ro

ECONOMIE CIRCULARĂ

SUCCESUL NOSTRU ÎN MATERIE DE RECICLARE ȘI PROVOCAREA ZERO DEȘEURI

În 2022, am îmbunătățit procentul de conținut reciclat în lotul nostru de vată minerală la 13%, de la 11% în 2021.

Din nefericire, deșeurile noastre de producție la groapa de gunoi au crescut cu 47,8% din 2021 până în 2022 din cauza provocărilor din primul an al unei fabrici nou înființate.

În alte domenii, evoluția este pozitivă. Consumul nostru de apă a scăzut cu 14% din 2021 până în 2022. În Europa continentală, folosim acum 30% conținut reciclat în ambalajele noastre, iar programul nostru de preluare a paleților oferă rezultate solide în mai multe țări.

Între timp, serviciul nostru RESULATION preia cu succes deșeurile clienților de pe șantierele de construcții și demolări.

circular_economy
dce-gmw-dashboard-graph2x-ro
dce-rmw-dashboard-graph2x-ro
dce-kg-waste-dashboard-graph-ro
dce-m3-nominal-ouput-dashboard-graph-ro

CLĂDIRI MAI BUNE

CUM FACEM CAMPANIE PENTRU SCHIMBARE

Echipele noastre de afaceri publice din întreaga lume au făcut campanie pentru a plasa eficiența energetică a clădirilor în centrul agendei factorilor de decizie politică pe parcursul anului 2023 și am asistat la câteva evoluții importante. 

Am sprijinit publicarea a două studii care au demonstrat modul în care renovarea ar putea reduce cererea de energie a Europei cu 44% și ar putea economisi 3,5 trilioane de euro în costuri energetice în 20 de ani. 

Am sprijinit noi cercetări care au dezvăluit modul în care economiile de energie contribuie cu 12% la mixul energetic al Europei și am lansat un nou instrument pentru a demonstra modul în care soluțiile noastre își amortizează amprenta de carbon în doar 95 de zile. 

Punând teoria în practică, am dezvăluit, de asemenea, un proiect de modernizare a 63 de clădiri de locuințe sociale din Belgia. Proiectul a evidențiat modul în care renovarea de calitate îmbunătățește viața, contribuie la reducerea emisiilor de carbon și generează economii de energie. În acest caz, gospodăriile au înregistrat economii medii de energie de 60%.

95 zile
60pc
44pc

Călătoria spre sustenabilitate: Repere pentru 2023

Dacă doriți să urmăriți călătoria noastră de sustenabilitate mai în detaliu, precum și să explorați informații din partea echipei noastre, puteți descărca raportul nostru complet aici.

Descărcați raportul anual 2023 (EN)

ar2023_cover-mockup