Suntem dedicaţi sustenabilităţii

Suntem dedicaţi sustenabilităţii
Suntem dedicaţi sustenabilităţii

Izolarea clădirilor contează

Lipsa eficienţei energetice a clădirilor are adesea ca rezultat pierderi financiare care se pot ridica la sute de miliarde de dolari. O soluţie adecvată poate conduce la crearea de milioane de locuri de muncă, creştere economică, reducerea dependenţei de energie externă şi stimularea competitivităţii internaţionale. Aşadar, un prim pas în gestionarea acestei probleme este renovarea clădirilor.

Knauf Insulation crede că prin produse de calitate superioară care nu permit pierderea de energie, se poate ţine sub control problema eficienţiei energetice a clădirilor. De la clădiri cu acoperişuri verzi, protecţie eficientă împotriva incendiilor şi până la acțiuni de reglementare a industriei, Knauf Insulation este mereu cu un pas înainte prin produse inovatoare şi soluţii adecvate.

Reducerea energiei şi a deşeurilor, minimizarea efectului negativ cauzat de fabricarea materialelor sunt acţiuni concrete care atestă faptul că grija pentru mediu este una din preocupările constante ale companiei.

Pe lângă acțiunile permanente ce vizează protejarea mediului, Knauf Insulation a continuat seria de activităţi academice menite să ofere sprijin celor care doresc să înveţe cât mai mult despre izolarea corespunzătoare a clădirilor.

De asemenea, în anul 2013, Knauf Insulation a deschis noi căi de conservare a energiei pe plan mondial prin parteneriatul încheiat cu Exeed Industries LLC, redeschiderea fabricii Lanett din America de Nord şşi-a consolidat obiectivele asupra eficienţei energetice prin lansarea unui produs inovativ: Urbanscape - acoperişul verde.

Viitorul Knauf Insulation înseamnă sprijinirea clienţilor noştri pe parcursul schimbărilor generate de dezvoltarea susţinută a industriei construcţiilor.         

Produsele noastre sustenabile şi de o înaltă performanţă corespunzătoare unei eficienţe energetice sporite a clădirilor sunt rezultatul unui proces continuu de îmbunătaţire atât a acestora cât şi a procesului de producţie. Rezultatul acestui proces continuu sunt produse de izolare de calitate superioară dedicate sustenabilităţii.

Toate capacităţile de producţie Knauf Insulation sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, la care se adaugă o echipă dedicată şi un program de dezvoltare eficient.

Realizări recente:

  • Procentul de sticlă reciclată folosit ca materie primă în procesul de producție a produselor noastre izolatoare din vată de sticlă este de până la 80%;
  • Reutilizarea căldurii ventilate în fabricile noastre;
  • Dezvoltarea unei tehnologii de ambalare prin compresie ce are ca efect direct reducerea emisiilor de CO2 rezultate din operaţiunile  de distribuţie;
  • Dezvoltarea ECOSE® Technology, tehnologie inovatoare care înlocuieşte liantul pe bază de petrol (de ex. fenol şi formaldehidă) utilizat în procesul de producție a materialului izolant tradiţional.