• Produse & Sisteme
  • Divizii
  • Documentație
  • FAQ

    FAQ - SECȚIUNEA 2

    IZOLAREA PEREȚILOR EXTERIORI ȘI INTERIORI

    1. Renovez casa, și vreau să folosesc izolație pe pereții exteriori, pereți de compartimentare și tavan. Este o casă de aproximativ 100 m2, iar pereții au 30 cm grosime, beton la exterior și cărămizi pe interior - construcție veche. Ce fel de vată minerală mă sfătuiți să folosesc pentru pereții interiori și ce fel de vată minerală pentru pereții exteriori?

    Pentru exterior, vă recomandăm o izolație cu vată minerală bazaltică FKD-S Thermal. cu o grosime adecvată de minim 10 cm iar pentru pereții despărțitori între camere îți recomandăm placarea pe o parte a peretelui, care constă într-o structură metalică în care este așezată vata minerală Akustik Board, o folie Homeseal LDS 35 peste vata minerală, peste care se aplică placa de gips-carton Knauf Gips, urmată de finisaje. Urmărește video de montaj – https://www.youtube.com/watch?v=oTcqAT3uk0o

    2. Am decis să izolez exteriorul casei. Casa are 10x8, parter și un etaj, pereții exteriori ai casei sunt tencuiți atât în ​​exterior cât și în interior. Caut informații în acest sens și din acest motiv vă scriu în speranța că îmi veți răspunde la următoarele întrebări:

    A) Polistiren sau vată minerală bazaltică B) Care este diferența de preț pentru aproximativ 200m2 de fațadă?

    Pentru cineva care nu este familiarizat cu domeniul construcțiilor, întrebările sunt normale. Haideți să răspundem în ordine inversă :-)

    B) Prețul vatei minerale bazaltice este de aproximativ 2 ori mai mare decât prețul polistirenului, însă... A) Așa cum era de așteptat, recomandăm vata minerală bazaltică. Există multe motive și vom enumera doar câteva:

    • Vata minerală bazaltică este un produs a cărui principală materie primă este roca-bazaltul. Durabilitatea și păstrarea proprietăților sale în timp sunt garantate, indiferent de temperatura exterioară, astfel încât va avea o durată de viață egală cu cea a casei.

    • Permeabilitatea la vapori este o caracteristică esențială, materialul permițând transferul vaporilor, scăzând astfel riscul apariției de mucegai la interior sau în exterior, între stratul de izolație și perete.

    • Incombustibilitatea - sistemul de fațadă de contact cu vată minerală bazaltică este un sistem incombustibil care nu contribuie la răspândirea focului în cazul unui incendiu. Izolarea fonică – vata minerală aplicată în termosistem reduce transmisia sunetelor exterioare în interiorul casei.

    • În plus, în cazul izolației cu vată minerală bazaltică datorită performanțelor ridicate din punct de vedere termic, veți face economii în ceea ce privește costurile cu încălzirea sau răcirea casei.

    3. Am în plan să izolez peretele interior care este orientat spre nord. Ce material ar trebui sau nu să folosesc?

    Recomandăm ca izolarea peretelui interior să se facă doar atunci când este singura opțiune, adică atunci când este imposibil să izolezi exteriorul peretelui sau instalarea este extrem de dificilă (de exemplu, dacă locuința se află la etajul 12 într-o clădire unică cu 20 de etaje). Dacă ați luat totuși decizia de a face izolația în interior, vă sugerăm următoarea soluție:

    Structură metalică Knauf pentru instalarea plăcilor de gips, iar spațiul dintre profiluri va fi umplut cu vată minerală Akustik Board. Dimensiunile ambelor produse sunt adaptate la instalarea dintre profilele substructurii. După aceea, o barieră de vapori (Homeseal LDS 35) trebuie instalată peste vata minerală, pentru a preveni pătrunderea vaporilor în stratul de izolație cu partea imprimată a foliei trebuie orientată spre interiorul încăperii.

    După instalarea foliei, se pot instala plăcile de carton din gips, care sunt prelucrate în conformitate cu regulile definite pentru acest tip de acoperiri de pereți (îmbinare, chituire, șlefuire, vopsire).

    Dacă izolarea peretelui interior este realizată în acest fel, nu veți avea neplăceri, chiar veți obține, pe lângă izolația termică, o îmbunătățire semnificativă a izolării fonice a zgomotului exterior.

    4. Planul meu este să izolez o fațadă cu vată minerală bazaltică. Cred că este de o calitate mai bună. Întrebarea mea este: ce grosime recomandați pentru izolație, având în vedere că cu cât este mai groasă, cu atât este mai bună? Aș fi foarte recunoscător dacă mă puteți ajuta cu prețul pe metrul pătrat pentru diferite grosimi de izolare.

    În ceea ce privește grosimea, recomandăm minimum 10cm de vată minerală de fațadă FKD-S Thermal. Desigur, cu fiecare centimetru în plus pe care îl instalați, obțineți o izolare termică mai bună, adică economii la prețul energiei utilizate pentru încălzirea casei, dar și economii de energie pentru răcirea în timpul verii.

    Când aveți în vedere grosimea izolației, rețineți că diferența de preț a vatei minerale în sine este neglijabilă, iar cantitatea de material care intră în sistem (adeziv, plasă, straturi finale ale fațadei) este aceeași, indiferent de grosimea izolației. Adică, atunci când alegeți materialul pentru izolație alegeți o grosime cât mai mare, deoarece izolarea se face o singură dată pe durata de viața a clădirii, iar economiile sunt mult mai mari, astfel încât recuperarea investițiilor prin economii este mai rapidă.

    În ceea ce privește prețul, acesta depinde de mulți factori , dar pentru a nu vă lăsa fără un răspuns: materialele pentru fațadă , cu o grosime a vatei minerale bazaltice de 10 cm, ar fi de cca. 20 euro, iar pentru manoperă prețul este de minim 8 euro/mp sau mai mare, în funcție de complexitatea lucrărilor, a locației etc.

    5. Câtă vată minerală bazaltică este necesară pentru 400 de metri pătrați de fațadă și care este prețul adezivului?

    Dacă ați calculat suprafața fațadei fără ferestre și uși, scădeți ariile acestora și adăugați 10 % aveți nevoie de 400m2 +10%.

    Knauf Insulation nu oferă adezivi și materiale de finisare pentru fațadă, dar alegeți printre mulți producători de renume de pe piața noastră (Knauf, Baumit, Ceresit...). De obicei, veți găsi accesorii pentru vată minerală, adezivi și finisaje la diverse puncte de vânzare, consultați aici: https://www.knaufinsulation.ro/harta-distribuitori

    6. Plănuiesc să mă apuc de izolare și să mă gândesc să utilizez vata minerală bazaltică. Care este garanția în acest caz?

    Knauf Insulation este producător de materiale izolatoare, oferind la cerere și suport tehnic pentru constructori dacă nu au lucrat până acum cu vată minerală bazaltică. Vezi mai multe despre sistem aici.

    Garanția pentru termosistem este dată de firma care execută lucrarea.

    7. Este corect să combin vata minerală pentru pereți interiori și polistiren ca izolație la exterior? Pentru pereții exteriori - aș pune 10 cm de polistiren și 5 cm de vată minerală la interior după care aș închide cu plăci de gips-carton.

    De obicei, apar genul acestea de cazuri când se dorește a se izola interiorul, iar pe exterior, deja exista o izolare cu polistiren. În principiu, nu este incorectă, dar este important să aveți grijă la difuzia vaporilor de apă și să puneți o barieră de vapori adecvată între gips carton și vata minerală din interior, spre partea încălzită a încăperii.

    Sugestia noastră ar fi să optați pentru o izolație completă la exterior -iar, grosimea minimă recomandată este de 10 cm. Mai multe detalii despre sistemul de fațade de contact cu vată minerală bazaltică puteți găsi aici.

    8. Are sens să se opteze pentru izolație termică cu vata minerala bazaltică sau din polistiren pentru un perete exterior ce are grosimea de 33 cm sau e suficient să se trateze fațada cu niște vopsea de fațadă impermeabilă?

    În funcție de vechimea și starea pereților exteriori, pentru a evita punțile termice, după o evaluare specializată, în urma unui audit energetic și eventual a unei termo scanări, se poate opta pentru o grosime minimă de izolație de 8 cm.

    Contactați-ne

    Nu ați găsit ceea ce căutați? Anunțați-ne și vom fi bucuroși să vă ajutăm personal.

    Knauf Insulation

    AFI Tech Park 1 Bd. Tudor Vladimirescu nr. 29, etaj 1, Sector 5, 050881, București