Suntem lideri mondiali în produse de izolație

Cine suntem
Peste 40 de ani de experiență

Cu o experiență de peste 40 de ani și o dezvoltare rapidă, Knauf Insulation este una dintre cele mai respectate companii globale din industria izolațiilor.

Cine suntem

Knauf Insulation se numără printre cei mai mari producători din lume de soluții de izolație. Producător al unei game largi de materiale izolante, Knauf Insulation se poziționează strategic și oferă soluții pentru toate tipurile de aplicații.

Prezent din 2008 în România, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața materialelor izolante, cu un portofoliu ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică și plăci din fibre de lemn (Heraklith).

Knauf Insulation în cifre

€2 miliarde 

Performanță financiară solidă și constantă, cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro.

6.000 de angajați

Aproape 6.000 de angajați în mai mult de 40 de țări și 28 de fabrici situate în 15 țări.

Eficiența energetică

Compania este angajată în satisfacerea cererii tot mai mari pentru eficiență energetică în locuințe noi și deja existente, clădiri nerezidențiale și aplicații industriale.

Sustenabilitate

Knauf Insulation utilizează tehnologii avansate care conferă calitate superioară produselor fabricate și ambalării acestora. Asigură în același timp o reducere substanțială a emisiilor de CO2 în timpul procesului de producție. Modul de ambalare permite reducerea timpului de încărcare/descărcare, micșorarea suprafeței de transport și depozitare a produselor, precum și reducerea consumului de combustibil necesar livrării produselor către clienți.

Portofoliul de vată minerală include o tehnologie inovatoare, ECOSE® Technology, care folosește un liant fără conținut de formaldehidă, fabricat din materiale organice regenerabile, nu din produse chimice pe bază de petrol. Astfel, produsele Knauf Insulation sunt mai plăcute la atingere, produc mai puțin praf, au miros neutru și sunt prietenoase cu mediul.

Parte a grupului Knauf
ANGAJAMENTUL, ANTREPRENORIATUL, PARTENERIATUL, UMANITATEA
Grupul knauf

Knauf este o afacere de familie care acționează la nivel internațional.

Grupul Knauf în cifre

40.000 de angajați

Aproximativ 40.000 de angajați în întreaga lume, cu peste 300 de fabrici în peste 90 de țări.

€ 12.5 miliarde

Cifră de afaceri de 12.5 miliarde € în 2021.

MULTI-NAȚIONAL

Înființată în 1932, Knauf este o afacere de familie care acționează la nivel internațional. Principala activitate este producția de materiale de construcții și sisteme de construcții.

Categorii principale de produse:

  • Pereți din gips carton și tencuieli;
  • Materiale de izolare;
  • Plăci pentru tavan, secţiuni de metal laminat.

Grupul Knauf

În ciuda dimensiunii sale, Knauf este o firmă tipică de familie care promovează o cultură organizatorică din ce în ce mai rar întâlnită în prezent. Dar această cultură i-a asigurat succesul de care se bucură astazi. Libertatea decizională, curajul de a pune în practică idei noi, inovațiile și investițiile, valori susținute de toți angajații Knauf, sunt elemente definitorii care au facut din Grupul Knauf un jucător important pe piața materialelor de construcții.

Grupul Knauf este astăzi una dintre cele mai importante companii din industria materialelor de construcții: 300 de fabrici, 40.000 de angajați, în 90 de țări.

Inițial un producător de materiale de gips convenționale, Knauf Insulation oferă acum sisteme și soluții complete pentru clădiri din întreaga lume.