Vata minerală de la Knauf Insulation oferă o eficiență energetică reală în izolarea clădirilor

By [email protected]
Septembrie 30, 2021

Cu siguranță știi că investiția în eficiența energetică a casei aduce numeroase beneficii pe termen lung: un consum redus de energie pentru încălzire și răcire, temperatură optimă în interior indiferent de vreme, mai multă siguranță și confort din toate punctele de vedere. Una dintre modalitățile prin care poți obține o locuință eficientă din punct de vedere energetic este izolarea corectă, cu materialele potrivite, de calitate superioară. Dar, cum acționează concret izolația? Ce se întâmplă după instalarea acesteia? Specialiștii Knauf Insulation detaliază răspunsurile acestor întrebări:

Izolația cu vată minerală este un conductor slab de căldură, ceea ce înseamnă că aerul cald sau rece nu va trece prin material, menținând în acest fel o temperatură constantă în interiorul casei. Acest lucru este posibil datorită structurii interne a vatei minerale, asemănătoare unei pânze de păianjen, cu milioane de buzunare mici de aer care captează orice transfer de căldură sau zgomot din surse externe. Astfel, vata minerală este una dintre cele mai eficiente modalități de izolare a casei. În plus, este mai ușor de instalat, deoarece structura fibroasă a materialului umple eficient spațiul. Din acest motiv, orice imperfecțiune în instalarea vatei minerale este evitată și, prin urmare, materialul oferă o performanță reală ridicată.

Conductivitatea

Conductivitatea reprezintă transferul de căldură printr-un material, sau de la un material la altul, prin contact direct și poate avea loc în medii solide, lichide sau gazoase. Conductivitatea termică a unui material este o măsură a capacității materialului respectiv de a conduce căldura prin el.

Cum se reduce conductivitatea prin utilizarea vatei minerale Knauf Insulation?

Pentru a reduce transferul de căldură, vata minerală acționează precum o barieră, fiind alcătuită dintr-o cantitate foarte mică de material solid. În plus, acesta este alcătuit din multiple straturi foarte subțiri sau fibre discontinue.

Convecția

Convecția este o formă de transmitere a căldurii specifică doar gazelor și lichidelor. Dacă o suprafață fierbinte intră în contact cu aer rece, căldura este condusă în aer, care va deveni mai cald, deci mai puțin dens. Aerul cald se ridică fiind înlocuit de aerul rece, provocând un flux continuu de aer prin convecție naturală. Astfel, treptat, căldura este îndepărtată de pe suprafața fierbinte. Procesul este inversat dacă aerul cald intră în contact cu o suprafață rece.

Cum reduce convecția vata minerală de la Knauf Insulation?

Vata minerală conține numeroase ”buzunare de aer” în interior ceea ce asigură reducerea transferului de căldură și mișcarea aerului în interiorul casei.

Radiația

Radiația reprezintă transmiterea prin aer a energiei radiante infraroșii de la o suprafață „fierbinte” la una ”rece”. Energia radiantă se mișcă prin aer fără a încălzi nimic. Însă, când un obiect se interpune în traseul energiei radiante, acesta absoarbe energia și o transformă în căldură.

Cum este redusă radiația după instalarea vatei minerale de la Knauf Insulation?

Transmiterea căldurii prin radiație poate fi estompată cu ajutorul vatei minerale. Procesul este simplu: vata minerală absoarbe energia radiantă, se încălzește și, deși va emite o căldură radiantă, aceasta va avea o intensitate redusă. Pentru a mări eficiența izolării cu vata minerală, se poate completa izolația cu alte materiale din gama Knauf Insulation care reduc emisia de energie radiantă.

Pentru a obține în interior un climat sănătos, recomandăm utilizarea vatei minerale cu Tehnologia ECOSE®, fabricată din materii prime naturale, fără adaos de formaldehidă, fenoli, acrili şi de coloranţi artificiali, decoloranţi sau vopsea.

Izolația realizată cu vata minerală de la Knauf Insulation oferă multiple avantaje precum un grad ridicat de confort, un aer mai curat în interior și un grad ridicat de eficiență energetică.

Descoperă mai multe detalii aici!