Să creăm o nouă generație uimitoare de Clădiri Publice Sustenabile

By [email protected]
Iulie 05, 2021

Revizuirea Directivei privind Eficiența Energetică (EPBD) oferă o oportunitate unică de a renova clădirile publice din Europa. Cu toate acestea, este esențial ca Directiva să acorde prioritate atât calității, cât și cantității.

Când vine vorba despre clădirile publice din Europa, nu merităm ce este mai bun? Nu ar trebui ca școlile, spitalele, centrele administrative și casele noastre să fie modele pentru cele mai bune practici de construcții durabile?

Din păcate, acest lucru nu se întâmplă, deoarece atunci când vine vorba de clădirile publice au existat întotdeauna provocări și piedici.

Cu toate acestea, revizuirea Directivei privind Eficiența Energetică (EPBD) din 14 iulie 2021 oferă o oportunitate unică de a elimina complet acele obstacole și de a transforma clădirile noastre publice într-o moștenire durabilă cu care să ne putem mândri.

 

Ambiția trebuie să conducă la revizuirea Directivei privind Eficiența Energetică

Cum? Ne concentrăm pe cantitate și calitate atunci când vine vorba despre renovare.

În primul rând, cantitatea. Directiva prevede ca 3% din toate clădirile publice„deținute și ocupate” la nivel central să fie renovate în fiecare an.

 

Dar de ce să ne oprim la clădirile de la nivel central?

Cum rămâne cu toate clădirile publice din celelalte unități administrative-teritoriale: școlile, spitalele sau centrele culturale? Acest lucru ar spori dramatic ambiția EPBD și ar lărgi sfera renovării. De exemplu, în Germania, aproximativ 37% din clădiri publice sunt deținute de Guvernul central, restul fiind deținute de Autoritățile Locale.

 

Renovarea este cheia neutralității climatice din 2050

Concentrarea asupra clădirilor de la nivel central reprezintă doar 4,5% din fondul de clădiri al UE, iar restul clădirilor publice, inclusiv cele de la nivel regional și local, reprezintă 12% din fondul total al clădirilor.

Clădirile sunt responsabile pentru 36% din emisiile de CO2 în Europa, iar Uniunea Europeană s-a angajat să reducă emisiile cu 55% până în anul 2030 și să fie primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, deci este vital ca fiecare ocazie să fie folosită cât mai ambițios posibil atunci când vine vorba despre renovarea clădirilor publice.

 

Renovarea aprofundată a clădirilor este esențială

„Pe lângă extinderea procentului de clădiri europene în curs de renovare, revizuirea EPBD este o oportunitate unică de a crea noi clădiri emblematice. Prezenta Directivă evidențiază rolul exemplar al renovării clădirilor publice. Aceste clădiri ar trebui să fie exemple în acțiunile de reducere a emisiilor de carbon și pentru cele care vizează eficiența energetică ridicată. Cu alte cuvinte, revizuirea ar trebui să susțină renovarea aprofundată” spune Katarzyna Wardal, Public Affairs Manager, UE, Knauf Insulation

 

Crearea unor clădiri mai bune

„Au existat multe discuții despre abordări alternative pentru decarbonizarea clădirilor, cum ar fi schimbarea comportamentului locatarilor. Dar să recunoaștem, astfel de măsuri nu sunt la fel de eficiente ca renovarea aprofundată, iar revizuirea Directivei ar trebui să se concentreze asupra acestui lucru. "

La Knauf Insulation, Construim clădiri mai eficiente este o piatră de temelie a strategiei noastre de durabilitate. Colegii noștri implicați în Relații Publice din întreaga lume au militat în mod constant pentru a pune renovarea aprofundată în fruntea agendelor publice.

 

Modele de renovare a clădirilor pentru viitor

„Imaginați-vă o școală care este un exemplu remarcabil de eficiență energetică, să devină un indicator didactic despre cum să economisiți emisiile pentru a salva planeta și să demonstreaze, de asemenea, ceea ce se face pentru generațiile viitoare. Într-o clădire a administrației publice, ar putea exista informații despre cât de multă energie și carbon au fost economisite printr-o renovare.

Imaginați-vă spitale, școli sau birouri publice eficiente din punct de vedere energetic, cu pereți și acoperișuri verzi, oferind spații naturale care sporesc biodiversitatea și bunăstarea urbană și oferă spațiu comunitar, acționând în același timp ca un burete de construcție pentru captarea apelor pluviale și eliminarea presiunii de pe sistemele de canalizare urbane antice .

În cele din urmă, revizuirea Directivei Europene este o oportunitate unică în viață de a crea clădirile publice pe care le merităm cu toții. Speranța noastră este că, Comisia Europeană va pune bazele pentru a face această oportunitate cu adevărat realizabilă. ”

 

În continuare, puteți explora proiecte de renovare publică din diferite țări care au folosit soluțiile Knauf Insulation:

 

Construcția Centrului de Formare Profesională

Germania

Georg-Eydel-Haus din Würzburg a transformat un cămin pentru stagiari, Centrul de Formare Profesională (BBW) al orașului, într-un centru holistic pentru mamele singure care studiază pentru ucenici BBW. Clădirea oferă facilități educaționale pentru viitorii ucenici și un centru de zi la parter pentru copiii lor. Soluțiile de izolare Knauf Insulation au inclus role din vată minerală cu conductivități termice bune, fabricate cu Tehnologia ECOSE®.

 

De la Bursa de Valori la Clădirea Universității, Olanda

Fosta Bursă de valori construită acum 150 de ani din orașul olandez Leeuwarden a fost transformată într-o nouă clădire a facultății pentru Universitatea Groningen. În timpul renovării aprofundate, plăci din vată minerală cu grosimea de 140 mm au fost instalate în pereții interni pentru a îmbunătăți performanța termică a clădirii, dar fără a afecta fațada istorică.