Knauf Insulation susține programul ”Casa eficientă energetic” prin intermediul software-ului de măsurare KnaufTerm 2 PRO

De Knauf Insulation Romania - Septembrie 25, 2020

Excelența în calitate și sustenabilitatea sunt în centrul preocupărilor companiei noastre.

Excelența în calitate și sustenabilitatea sunt în centrul preocupărilor companiei noastre. Pentru Knauf Insulation este esențială reducerea consumului de energie pentru încălzirea și răcirea locuințelor, în următorii ani.

În calitate de producător de soluții moderne de izolare, compania acordă o deosebită atenție către conservarea resurselor și pune accent pe responsabilitate, inovând și dezvoltând produse care contribuie la eficiența energetică a clădirilor.

Izolarea caselor este o soluție tot mai des întâlnită, adoptată de cei care își doresc un consum mai mic de energie. În construcția sau reabilitarea unei clădiri, sustenabilitatea și economia energiei sunt esențiale. Mai mult, este luata în calcul și calitatea aerului din interiorul locuinței. De aceea, materialele utilizate trebuie să îndeplinească cerințele necesare pentru a asigura toate aceste elemente. În acest sens, vata minerală de sticlă și bazaltică dezvoltată de Knauf Insulation este prevăzută cu tehnologia ECOSE®, deține nivelul Gold al certificatului Indoor Air Quality de la Eurofins și prezintă caracteristici deosebite în ceea ce privește izolarea și protecția împotriva incendiilor.

Knauf Insulation vine în sprijinul persoanelor care doresc să își îmbunătățească confortul termic al propriei case și să aplice la programul național ‘Casa eficientă energetic’! Oferim posibilitatea de a descărca gratuit software-ul de calcul KnaufTerm 2 PRO - un instrument profesional optim care ajută în expertiza termică, măsurând performanța energetică a clădirilor.

În utilizarea software-ului de măsurare, se pot alege elemente predefinite sau se pot folosi elemente din biblioteca Knauf Insulation, dar și din normativele în vigoare, pentru o configurare mai ușoară.

Pentru a vedea la care prag de finanțare te încadrezi, poți rula o simulare în program utilizând diverse produse Knauf Insulation și în funcție de materialele alese, se calculează coeficientul maxim de transfer de căldură al pereților exteriori după termoizolare.

Află totul despre acest program accesând Ghidul de finanțare pentru Casa Eficientă Energetic aici: https://www.afm.ro/casa_eficienta_energetic_ghid_finantare.php

1. Recomandarea noastră de materiale pentru pragul 1 - 40.000 Lei, U’ ≤ 0,56/R’ ≥ 1,8.

2. Recomandarea noastră de materiale pentru pragul 2 – 55.000 Lei, U’ ≤ 0,40/R’ ≥ 2,50

3. Recomandarea noastră de materiale pentru pragul 2 – 70.000 Lei, U’ ≤ 0,35/R’ ≥ 2,85

Algoritmul de calcul implementat în program este 100% compatibil cu reglementările din legislația românească.

Software-ul poate fi descărcat GRATUIT aici: https://www.knaufinsulation.ro/knaufterm-2-pro-românia

Descarcă acum KnaufTerm 2 PRO, iar echipa noastră tehnică îți stă la dispoziție pentru orice întrebare!

Scrie-ne un email la adresa tehnic.ro@knaufinsulation.com.

Toate produsele Knauf Insulation sunt destinate pentru construirea unor clădiri eficiente din punct de vedere energetic. În plus, materiale dezvoltate de Knauf Insulation au o rezistență mare la foc și sporesc siguranța clădirii în caz de incendiu.

Beneficiile produselor Knauf Insulation cu tehnologia Ecose:

 • Pentru beneficiari:
  • conductivități termice îmbunătățite
  • fără formaldehidă adăugată
  • certificare Eurofins- Nivelul Gold pentru calitatea aerului interior
  • Nivel scăzut al COV-compușilor organici volatili
 • Pentru constructori/meseriași
  • mai plăcută la atingere
  • are miros neutru
  • este uşor de tăiat
  • mult mai uşor de manipulat
  • mai puțin praf

Utilizarea produselor Knauf Insulation o să vă transforme locuința într-una sigură și eficientă energetic.