Knauf Insulation - furnizor acreditat de soluții sustenabile pentru RoGBC

De Knauf Insulation Romania - Februarie 11, 2022

Knauf Insulation, membru RoGBC, anunță implicarea în proiectul Green Homes & Green Mortgage ca Furnizor de Soluții de izolare pentru Locuințe Sustenabile.

Programul Green Homes a fost dezvoltat cu scopul de a sprijini dezvoltatorii în construirea de locuințe mai prietenoase cu mediul înconjurător și în același timp, pentru a impulsiona beneficiarii finali să achiziționeze acest tip de construcții eficiente energetic și cu costuri mai mici de întreținere și de mentenanță.

Mai precis, programul este prevăzut cu un sistem de certificate verzi, GREEN HOMES, pentru dezvoltatori, corelat cu un sistem de finanțare, GREEN MORTGAGE pentru cumpărători.

Green Homes este o certificare voluntară, recunoscută atât la nivel european, cât și la nivel național, ce atestă performanța energetică și de mediu a unei clădiri rezidențiale (locuințe unifamiliale sau ansambluri rezidențiale), fiind cea mai adoptată schemă de certificare verde din România pe segmentul rezidențial.

Părțile implicate în program:

  • Dezvoltatorii imobiliari
  • Furnizorii de soluții pentru locuințe sustenabile
  • Cumpărătorii
  • Băncile
  • Certificatorii

 

SISTEME DE IZOLARE NATURALE ȘI EFICIENTE ENERGETIC

Parteneriatul dintre Knauf Insulation și RoGBC a fost posibil datorită sistemelor de izolare naturale pe care Knauf Insulation le fabrică, produse ce satisfac cererea tot mai ridicată a pieței pentru eficiență energetică atât în locuințele noi, cât și în cele deja existente, clădiri nerezidențiale sau aplicații industriale.

 

STRATEGIA KNAUF INSULATION PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI

SUSTENABILITATE

2009

Knauf Insulation a lansat în anul 2009 o tehnologia inovatoare, ECOSE® Technology, care folosește un liant fără conținut de formaldehidă, fabricat din materiale organice regenerabile, fără adaos de produse chimice pe bază de petrol. Astfel, produsele Knauf Insulation sunt mai plăcute la atingere, produc mai puțin praf, au miros neutru și sunt prietenoase cu mediul.

2010

Motivați de lansarea cu succes a Tehnologiei ECOSE®, în anul 2010, am dat startul unei Strategii de Sustenabilitate pe termen lung.

2020

Astfel, trăgând linie în anul 2020, rezultatele au fost dintre cele mai bune:

 

2020 - 2025

In 2020, am lansat strategia de sustenabilitate “Pentru o lume mai bună” prin care activitatea noastră cu focus pe mai multe aspecte se îmbunătățește în permanență:

 

Ne dorim să atingem toate obiectivele stabilite până în anul 2025 și să fim printre cei care contribuie la O Lume Mai Bună.

Calitatea produselor și grija față de mediul înconjurător este atestată și de numeroasele Certificări internaționale pe care sistemele de izolare Knauf Insulation le dețin, precum:

  • Eurofins Gold -  atestă faptul că vata minerală de sticlă cu ECOSE® Technology contribuie la îmbunătățirea calității aerului din interior.
  • Red List Free - atestă compoziția naturală a produselor Knauf Insulation și admit că sunt fabricate din materiale care nu se regăsesc în Lista Roșie, mai precis, nu conțin substanțe chimice dăunătoare sănătății.
  • EPD – certificare ce se oferă produselor care sprijină construcția clădirilor eficiente energetic, cu un nivel cât mai redus de efecte negative asupra mediului înconjurător

 

Toate certificările produselor Knauf Insulation sunt disponibile aici.

Pentru mai multe detalii privind construcția de clădiri “verzi”, nu ezitați să ne contactați pe adresa de e-mail [email protected].com.