FM APPROVED - CERTIFICAREA INTERNAȚIONALĂ a produselor Knauf Insulation pentru acoperișuri plate tip terase

De Knauf Insulation Romania - Iunie 07, 2021

Deoarece sistemele pentru acoperiș sunt cele mai importante componente în anvelopa unei clădiri, iar acoperișurile plate sunt deosebit de sensibile la foc și la vânt, întreaga compoziție a acestora trebuie să fie proiectată și asamblată, astfel încât să prevină eventualele pierderi.

În calitate de partener global, Knauf Insulation a ales să investească în certificarea FM Approved pentru a oferi clienților săi o garanție suplimentară a soluțiilor sigure pentru acoperiș plat, în conformitate cu un sistem de certificare recunoscut la nivel internațional.

Majoritatea produsele noastre pentru acoperiș plat au fost testate împotriva focului și vântului în laboratorul de aprobări FM pentru incendii și pericole naturale din West Gloucester / SUA:

  • VATĂ MINERALĂ BAZALTICĂ - DDP 2U

  • VATĂ MINERALĂ BAZALTICĂ - SMARTROOF NORM

  • VATĂ MINERALĂ BAZALTICĂ - SMARTROOF TOP

  • VATĂ MINERALĂ BAZALTICĂ - SMARTROOF THERMAL

Acest centru unic de cercetare și testare examinează cauzele daunelor materiale și metodele de prevenire a daunelor în condiții realiste ale amplasamentului, inclusiv evaluarea efectelor focului, vântului, ploii și a altor forțe naturale.

Centrul aparține FM Global Insurance, furnizor mondial de asigurări de proprietăți comerciale și industrial, și de cercetare în domeniul prevenirii pierderilor.

 

CE ÎNSEAMNĂ SĂ AI ETICHETA FM APPROVED?

Pentru a fi aprobat FM, ansamblurile complete de acoperiș sunt testate pentru a îndeplini cerințele de performanță ale standardului FM 4470 în ceea ce privește:

  • Performanța la foc interior. Sistemele Knauf Insulation au trecut testul NFPA 276 de trecere / eșuare cu succes și li s-a acordat clasa 1.
  • Performanța la foc exterior. Atunci când au fost supuse testului de combustibilitate ASTM E 108 de deasupra punții, inclusiv răspândirea flăcării, produsele Knauf Insulation au obținut cea mai înaltă clasă de incendiu exterior de clasă A.
  • Performanța vântului. Ansamblurile noastre de izolație îndeplinesc cerințe FM de ridicare a vântului cu ratinguri maxime de vânt, de clasa 1-180.

Prin respectarea criteriilor specifice de aprobare FM și a celei mai recente versiuni a standardelor europene relevante pentru încărcarea vântului EN 1991-1-4, ansamblurile de acoperișuri Knauf Insulation sunt dovedite în continuare sigure la foc, rezistente la vânt și durabile timp de mulți ani.