Cum poate ajuta Knauf Insulation la îmbunătățirea siguranței împotriva incendiilor în școli și facultăți?

By [email protected]
Septembrie 29, 2021

Prioritatea numărul unu al oricărei școli, universități sau clădiri educaționale trebuie să fie siguranța elevilor, a personalului și a vizitatorilor.

Amaya Osácar, Directorul de Siguranță Împotriva Incendiilor Knauf Insulation, spune: „Există un sentiment profund de încredere în școli, sunt percepute ca locuri sigure și această încredere nu poate fi niciodată subminată.”

Standardele Naționale de Reglementare a incendiilor stabilesc parametri de siguranță stricți pentru clădiri precum, școlile, dar Amaya spune că pericolele din viața reală au potențialul de a submina reglementările. Dacă arde o școală, nu este suficient să spui „Am respectat reglementările”. Există o așteptare socială profundă care a luat în considerare toate posibilitățile de evitare a dezastrelor.

 

„Trebuie să reducem riscul de la început”

 

„Provocări precum, întreținerea deficitară a clădirii, manopera gresită, comportamentul imprevizibil al celor care folosesc clădirile sau instalarea materialelor nesigure sunt pericole care sporesc posibilitățile de incendiu și înrăutățesc potențialele daune.”, spune ea.

„Trebuie să menținem de la început riscurile de incendiu la un nivel minim pentru aceste clădiri și asta înseamnă să ne asigurăm că cele mai eficiente soluții sunt specificate pentru a obține cele mai sigure rezultate împotriva incendiilor.”

La Knauf Insulation avem atât expertiza, cât și soluțiile pentru a ajuta în problemele de siguranță la incendiu din clădirile educaționale.

În primult rând, prioritatea trebuie să fie ca focul să nu înceapă în zonele periculoase, cum ar fi bucătăriile, sălile generatoarelor, spațiile de depozitare sau laboratoarele didactice. Acestea trebuie să fie protejate împotriva incendiilor.

În al doilea rând, prevenirea răspândirii focului este esențială pentru a asigura planurile de evacuare care sa poată fi efectuate rapid și în siguranță. Aceasta înseamnă compartimentarea eficientă a zonelor cheie cu pereți, plafoane și uși rezistente la foc, acordând atenție instalațiilor sau oricăror alte detalii care ar putea pune în pericol compartimentarea.

Performanța fațadei în caz de incendiu este, de asemenea importantă pentru a asigura o evacuare în condiții de siguranță, intervenția eficientă a serviciilor de pompieri, dar și pentru a preveni răspândirea focului extern către alte clădiri sau zone adiacente. Furnizarea unei fațade performante este o modalitate excelentă de a menține un nivel ridicat de siguranță la incendiu pe toată durata de viață a clădirii.

 

Soluțiile ignifuge oferite de Knauf Insulation

 

„Knauf Insulation produce o gamă largă de soluții incombustibile (A1-A2) și de înaltă performanță pentru toate aplicațiile de construcții, inclusiv vată minerală bazaltică și vată minerală de sticlă”, spune Amaya.

„Soluțiile noastre incombustibile nu contribuie la răspândirea focului și nici la creșterea temperaturii în caz de incendiu și nu produc fum sau picături arzătoare.”

Asigurarea zonelor esențiale protejate împotriva incendiilor poate fi esențială pentru restabilirea rapidă a utilizării unei școli după stingerea focului.

 

Rezistență la foc de până la 180 de minute

 

Un exemplu puternic al angajamentului Knauf Insulation față de siguranța la incendiu sunt plăcile de lemn Tektalan®, cu miez din vată minerală cașerată. Oferă proprietăți excelente de rezistență la foc, cu performanțe termice și acustice remarcabile. Testarea internațională la foc a arătat că structurile care utilizează panouri Tektalan A2 obțin o rezistență la foc de 180 de minute.

Tektalan nu produce picături arzătoare periculoase și fum greu în timpul arderii, contribuind la vizibilitatea și rezistența zonei clădirii în caz de incendiu.

Între timp, la Divizia Izolațiilor Tehnice, produsele și soluțiile noastre Fire-teK® asigură o izolație ignifugă extrem de eficientă, împreună cu o izolare adecvată pentru a preveni răspândirea flăcărilor, căldurii și fumului în alte zone, în caz de incendiu. Aceste soluții respectă clasele de rezistență la foc EI30, EI60, EI90 și EI120 și, în plus, oferă proprietăți bune de izolare termică și acustică.

Experiența Knauf Insulation în materie de siguranță la incendiu

Knauf Insulation oferă, de asemenea, expertiză celor care doresc să afle mai multe despre provocările specifice ale clădirii.

„Clienții noștri sunt preocupați în mod firesc de alegerile corecte. De aceea, în fiecare țară în care vindem soluțiile noastre, avem experți care pot oferi cunoștințele de specialitate de care au nevoie”, spune Amaya.

Însoțim clienții noștri și oferim sfaturi personalizate pentru provocări specifice. Oferim soluții optime care îndeplinesc cele mai înalte niveluri de performanță și îi ajutăm să facă alegerile corecte.

Astfel, daca aveți nevoie de suport și consultanță personalizată, nu ezitați să ne transmiteți întrebările dvs. la adresa de e-mail [email protected].

Incendiile principale ale clădirilor din întreaga lume au propulsat siguranța împotriva incendiilor în partea de sus a fiecărei agende de construcții și în centrul Reglementărilor Naționale în toate colțurile lumii.

„Obligația tuturor proprietarilor de clădiri și a proiectanților rămâne constantă - trebuie să proiectăm riscurile de incendiu din școli pentru a garanta siguranța copiilor nostri”, spune Amaya.