4 zone ale casei, de izolat înainte de venirea iernii

By [email protected]
Noiembrie 01, 2022

Chiar dacă am avut o toamnă blândă, gradele din termometru vor începe să scadă. Este important să te gândești deja la metodele care te vor ajuta să te bucuri de o temperatură confortabilă pe timp de iarnă. Iată care sunt zonele din casă pe care specialiștii îți recomandă să le izolezi:

1. Mansarda

Adesea, iarna este sezonul în care facturile cresc vertiginos, în încercarea de a menține fiecare cameră din casă la o temperatură optimă. Poți asigura confortul din interior fără -ți fie afectate facturile la energie, dacă spațiul din mansardă este izolat corespunzător. Așadar, verifică mansarda - identifică golurile și crăpăturile prin care căldura ar putea să se piardă.

Cu o izolație adecvată, poți menține o mansardă călduroasă, fapt ce va ajuta la menținerea unei temperaturi constante în camerele de la etajele inferioare, cu mai puțin consum de energie. În plus, o mansardă încălzită împiedică formarea gheții pe acoperiș, ce reprezintă un factor dăunător învelitorii.

2. Garajul

Dacă ai în vedere izolarea garajului, una dintre priorități ar trebui să fie peretele comun cu locuința  ta. Acesta este locul unde are loc cea mai mare parte a transferului de căldură între casă și garaj. De asemenea, nu uita de ușa garajului. Funcționează ca un perete exterior mare și subțire, cu multe îmbinări, ce creează spații în care aerul poate circula liber.

3. Pereții exteriori

Dacă pereții exteriori nu sunt izolați corespunzător, poți avea probleme cu umiditatea și condensul. Acestea apar în urma pierderii de căldură prin pereți. Vaporii de apă se condensează pe pereții reci și în colțurile cel mai puțin izolate. Umiditatea apare unde sunt punți termice și conduce la degradarea vopselei, a tencuielii, la apariția acarienilor și a mucegaiului.

Izolarea exterioară eficientă a unei locuințe elimină un număr mare de punți termice și limitează efectele condensului. Prin punțile termice se poate pierde până la 25% din căldură, iar din cauza acestora consumul de energie pentru încălzire crește cu până la 40%.

4. Spațiile auxiliare de sub casă sau acoperiș

Acestea sunt spațiile prin care trec conductele sau firele electrice. Spațiile auxiliare înguste sunt ușor de ignorat, deoarece nu le vezi zilnic. Însă, atunci când sunt izolate corespunzător, acestea joacă un rol important în menținerea unei temperaturi optime interioare.

Din fericire, există metode eficiente și simple atunci când vine vorba de izolarea casei tale care vor reduce pierderile de căldură și, poate cel mai important, vor ajuta la scăderea facturilor la energie. Cu produsele de izolare Knauf Insulation, obții o izolație calitativă, durabilă și eficientă! În plus, dacă utilizezi vata minerală cu Tehnologia ECOSE® de la Knauf Insulation, vei avea la interior un aer mai curat, deoarece aceasta este fabricată din materii prime naturale, fără adaos de formaldehidă, fenoli, acrili, coloranţi artificiali, decoloranţi sau vopsea. Vata minerală cu Tehnologia ECOSE® deține nivelul Gold al certificării Indoor Air Quality de la Eurofins, cel mai înalt standard de certificare pentru calitatea aerului în interior.