3 capcane de evitat în alegerea izolației pentru casă

By [email protected]
Februarie 25, 2020

Un proiect de izolație pentru casă este un pas important și necesită timp, energie și bani. Desigur că succesul unui astfel de proiect presupune un echilibru între aceste trei elemente.

În acest articol, specialiștii Knauf Insulation și-au dorit să-ți ofere câteva sfaturi utile care să te ajute în alegerea celor mai potrivite materiale, atât din punct de vedere al costurilor cât și al performanței acestora, și să te ferească să cazi în capcana produselor ”ieftine”.

izolatie casa

Se poate ieftin și bun?

Este de preferat să nu vă lăsați influențați de consturile mici, în defavoarea calității. Costurile de producție ale materialor de calitate, care oferă performanțe ridicate și durabilitate, sunt mai mari decât ale produselor alternative, care sunt propuse și promovate pe baza avantajului prețului mai mic. Achiziția produselor de izolare mai scumpe poate fi privită ca o investiție pe termen lung, ce oferă avantaje de necontestat privind siguranța casei și confortul din interior. Nu puteți trece cu vederea nici economia pe care o veți face în timp cu întreținerea, costurile pentru încălzirea sau răcirea casei fiind mai mici atunci când există o izolare eficientă, efectuată cu produse calitative.

Astfel, pentru izolarea locuinței, puteți să vă îndreptați atenția către vata minerală de sticlă și vata mineral bazaltică, produse de Knauf Insulation. Produsele sunt incombustibile, au cele mai ridicate niveluri de performanță termică și acustică, răspund celor mai complexe specificații și au demonstrat performanțe excelente în cele mai solicitante proiecte. În plus, aceste materiale beneficiază de tehnologia ECOSE® care, datorită liantului fară formaldehidă adăugată, le-a transformat în produse eco-friendly și care susțin un climat sănătos în interiorul casei.

produs izolare

Un produs de izolare greu înseamnă performanțe termice superioare?

Când este vorba despre densitatea, respectiv greutatea produsului de izolare, este important să știți că aceasta nu este o caracteristică ce demonstrează dacă un produs are sau nu performanțe termice ridicate. Tehnologiile moderne de fabricație permit realizarea de produse de izolare care, deși au o  densitate mai mică, oferă performanțe termice superioare. De exemplu, aici se încadrează vata minerală de sticlă care, deși cântărește jumătate cât vata minerală bazaltică, oferă aceleași performanțe termice:

  • vata minerală de sticlă oferă o conductivitate termică ce pornește de la λ = 0,032 W/mK
  • vata minerală bazaltică oferă o conductivitate termică ce pornește de la λ = 0.035 W/mK

Astfel, această caracteristică a vatei minerale de sticlă creează un avantaj în manipularea materialului.

vata minerale de sticla
vata minerale de sticla

Alegerea unor materiale care nu au documentații tehnice disponibile

Dacă ați decis să începeți un proiect de izolare a casei, este important să alegeți materiale asupra cărora s-au realizat teste concludente, care au documentația de conformitate cu standardele de produs și au etichete corespunzătoare. De asemenea, evitați să cumpărați produse care au ambalajele și etichetele deteriorate.

Knauf Insulation răspunde celor mai exigente cerințe ale pieței din punct de al perfomanțelor produselor pe care le oferă, obținând certificări importante pentru acestea, recunoscute la nivel mondial. De exemplu, vata minerală Knauf Insulation cu Tehnologia ECOSE® este certificată conform standardelor internaționale ISO ale Sistemului de Management al Calității în domeniul mediului, energiei, sănătății și securității (ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, OHSAS 18001), contribuind la creșterea punctajului total în diverse scheme de obţinere a unor certificări verzi, precum: BREEAM, LEED, HQE, DGNB.