10 motive pentru care izolarea pereților exteriori cu vata minerală bazaltică Knauf Insulation oferă beneficii casei tale

By [email protected]
Martie 04, 2022

Cresc tot mai mult preocupările proprietarilor de case pentru soluții de izolare cu ajutorul cărora se obțin case mai sigure și cu un grad de confort ridicat. Vata minerală bazaltică oferă o combinație excelentă de siguranță la incendiu, confort acustic și eficiență energetică, factori ce reduc substanțial costurile de întreținere.

Iată 10 beneficii dacă alegi vata minerală bazaltică Knauf Insulation:

1. Siguranța la incendiu – un aspect prioritar

Primul lucru pe care un proprietar de casă îl ia în calcul este reacția materialelor izolatoare în caz de incendiu. Produsele din vată minerală bazaltică dezvoltate de Knauf Insulation dețin certificarea Euroclass A1, cea mai înaltă clasificare pentru reacția la foc. Fiind incombustibile, cu o rezistență la temperaturi de până la 1.000 °C, produsele elimină riscul de răspândire a incendiului.

2. Asigură confort acustic

Așa cum ferestrele moderne oferă o izolare acustică mai eficientă ca oricând, vata minerală bazaltică de la Knauf Insulation oferă soluții de ultimă generație în ceea ce privește izolarea fonică a pereților exteriori. Datorită structurii vatei minerale bazaltice, sunetele provenite din exterior sunt reduse cu până la 10 dB, ceea ce înseamnă că zgomotul deranjant din trafic sau lucrările de construcții enervante nu se mai pot distinge. sunt reduse la un zumzet care nu se poate distinge.

3. Menține căldura în interior pe timp de iarnă

Sistemele de izolare exterioară sunt extrem de eficiente pentru a păstra căldura în interiorul caselor. În loc să permită aerului cald să pătrundă prin pereți și să iasă în exterior, vata minerală bazaltică acționează precum o barieră și menține căldura acolo unde îi este locul: în interior. Astfel, te bucuri de un nivel ridicat de confort termic.

4. Răcoare în interior în anotimpul cald

Vata minerală bazaltică protejează interiorul casei împotriva căldurii din exterior. În timpul sezonului cald, sistemele de izolare ce utilizează vată minerală bazaltică reflectă razele soarelui, asigurând astfel în interior o temperatură plăcută și confortabilă. 

5. Reduce facturile la energie

Izolarea incorectă sau ineficientă a pereților exteriori poate conduce la pierderi de energie de până la 36%. Un sistem de izolare performant contribuie semnificativ la reducerea acestor pierderi, ceea ce înseamnă că necesarul de energie pentru încălzirea unei locuințe va scădea, conducând la plăți mai mici ale facturilor.

6. Reduce carbonul - prietenoasă cu mediul înconjurător

Un consum mai mic de energie pentru încălzirea sau răcirea locuinței înseamnă reducerea amprentei de carbon a imobilului.

7. Design exterior modern

Instalarea unui sistem de izolație Knauf Insulation oferă avantajul unei rezistențe ridicate a pereților exteriori la intemperii, crescând durata de viață a acestora, precum și modernizarea aspectului clădirii. Mai mult, produsele Knauf Insulation sunt compatibile cu o gamă largă de finisaje, ceea ce îți oferă libertatea de a opta pentru soluția cea mai avantajoasă și atractivă pentru tine.

8. Mai mult spațiu în interior

Dacă izolezi pereții exteriori, eviți efectuarea altor lucrări interioare de izolație, care pot micșora spațiul. Astfel, te bucuri de exploatarea la maximum a spațiului de locuit.

9. Ajuți casa ”să respire”

Sistemul de izolare Knauf Insulation permite casei tale să respire”, fapt ce elimină riscul de condens în interiorul sau în spatele acesteia. Este un avantaj deosebit de important pentru casele vechi, unde umiditatea din pământ se poate strecura prin pereții de cărămidă. Spre deosebire de alte produse de izolație, vata minerală bazaltică nu blochează umiditatea, iar aceasta nu se disipează.

10. Instalare facilă

Instalarea sistemului de izolare a termosistemului este un proces simplu, rapid și eficient. Pentru că lucrările se realizează strict pe partea exterioară a casei, confortul din interior nu este afectat în timpul instalării izolației.

Vata minerală bazaltică de la Knauf Insulation are o rezistență la foc de neegalat, absorbție foarte bună a sunetului și proprietăți de protecție termică, ceea ce o face alegerea ideală pentru izolarea pereților exteriori.

Descoperă aici produsele din vată minerală bazaltică disponibile pentru termosistem și fațade ventilate!