Etape de montare vată minerală de sticlă

Izolarea pereților de compartimentare - Etape montare vată minerală de sticlă

Cerinţele actuale pentru performanţa termică a clădirilor, stabilite pentru condiţii de iarnă/vară, siguranţă la foc şi protecţie la zgomot, obligă la o proiectare şi instalare corectă a izolaţiei pentru pereți de compartimentare, ceea ce contribuie, în mare măsură, la o creştere a standardului de utilizare şi la un mediu interior ideal - confort termic.

Pereții de compartimentare umpluți cu vată minerală sunt o soluţie simplă de separare a zonelor cu cerinţe mari în ceea ce priveşte proprietăţile fizice şi structurale.

Avantaje

  • se obţin parametri excelenţi de izolaţie fonică prin combinarea avantajoasă a structurilor uşoare, duble, cu izolaţie din fibră minerală de grosime mică de la Knauf Insulation
  • se obţin valorile necesare şi recomandate pentru parametrii de izolaţie termică
  • materialele de izolaţie, bazate pe fibre minerale sunt incombustibile – clasificare la foc A1; când sunt combinate cu sisteme de partiţie, din gips carton, testate, partiţiile pot ajunge la o rezistenţă la foc de până la EI 60 DPI
  • reducerea semnificativă a greutăţii structurii de compartimentare, în comparaţie cu pereţii solizi, care au parametri fizici şi structurali comparabili
  • montare simplă şi uscată

Etape de montare a vatei minerale de sticlă Knauf Insulation într-un sistem de pereți de compartimentare

Se recomandă utilizarea echipamentului corespunzător: salopetă, cască de protecţie, mănuşi de protecţie, ochelari de protecţie.

montare cadru pereti de compartimentare

Etapa I: Verificarea montării corecte a cadrului

În general, procesul ar trebui început numai după finalizarea şi uscarea proceselor umede (beton, tencuială).

Etapa a II-a: Montarea gips cartonului pe cadrul pregătit

Pe durata aplicării izolaţiei din fibră minerală pe sistemele din gips carton, materialul şi toate elementele construcţiei trebuie protejate împotriva precipitaţiilor exterioare şi umezelii din mediul intern sau extern.

montare gipscarton pereti de compartimentare
montare vata de sticla pereti de compartimentare

Etapa a III-a: Măsurarea unei secţiuni predeterminate de izolaţie minerală, cu distanţa standard de 600cm.

Etapa a IV-a: Tăierea unei secţiuni predeterminate de izolaţie minerală pentru o distanţă care nu este standard.

aplicare vata de sticla pereti de compartimentare

Etapa a V-a: Aplicarea izolaţiei minerale pe cadrul pregătit, introducere cu uşoară presiune

Dacă grosimea izolaţiei este mai mică de 80% din adâncimea cavităţii, se recomandă fixarea izolaţiei astfel încât aceasta să nu alunece.

Etapa a VI-a: Montarea primului strat de gips carton pe cadrul pregătit

Dacă o partiţie separă zone cu diferite regimuri de încălzire sau zone încălzite de altele neîncălzite, trebuie montată o barieră de vapori pe partea zonei mai calde. Din acest motiv, se recomandă să se înceapă cu placarea dinspre zona neîncălzită, pentru ca pe partea zonei încălzite să se realizeze etanşarea cu bariera de vapori.

pereti compartimentare
montare strat gipscarton pereti de compartimentare

Etapa a VII-a: Montarea celui de-al doilea strat de gips carton pe cadru, cel de-al doilea strat trebuie să acopere îmbinările plăcii primului strat

Pentru îmbinarea panourilor, se utilizează şuruburi pentru construcţii, cu prindere puternică, conform celor recomandate de fabricant.

Etapa a VIII-a: Etapa finală constă în aplicarea chitului pe îmbinările plăcii şi capetele şuruburilor de legătură.

aplicare chit pereti de compartimentare