Etape de montare vată minerală de sticlă

Etape de montare vată minerală de sticlă

Cerinţele actuale pentru performanţa termică a clădirilor, stabilite pentru condiţii de iarnă/vară, siguranţă la foc şi protecţie la zgomot, obligă la o proiectare şi instalare corectă a izolaţiei pentru acoperişurile înclinate, ceea ce contribuie, în mare măsură, la o creştere a standardului de utilizare şi la un mediu interior ideal - confort termic.

Etape de montare a izolaţiei din vată minerală de sticlă

Se recomandă utilizarea echipamentului corespunzător pe tot parcursul procesului de montaj: salopetă, cască de protecţie, mănuşi de protecţie, ochelari de protecţie.

Etapa I: Înainte de a începe montarea vatei minerale, verificaţi folia hidroizolantă montată în spatele căpriorilor. Rolul foliei hidroizolante este de a evita pătrunderea apei, care, pe termen lung, va afecta atât calităţile termoizolaţiei, cât şi rezistenţa acoperişului.

Etape de montare vată minerală de sticlă la acoperisuri inclinate

Etapa a II-a: Se măsoară spațiul dintre căpriori şi se taie cu 20 mm în plus faţă de dimensiunile măsurate, pentru o fixare forţată. Materialul izolant se introduce între căpriori printr-o uşoară presiune laterală asigurând astfel stabilitatea vatei minerale între căpriori şi evitarea apariţiei punţilor termice. 

Necesar: ruletă, cuţit de vată, vată minerală Knauf Insulation

Etapa a III-a: Se montează profile metalice peste materialul izolant, ce vor folosi ca suport pentru plăcile de gipscarton care se vor monta ulterior. Fixarea profilelor metalice în căpriori se va face utilizând șuruburi autofiletante.

Necesar: profile metalice, autofiletantă, șuruburi autofiletante

Montare profile metalice acoperis inclinat
montare strat vata minerala de sticla Knauf Insulation

Etapa a IV-a: Se aplică al doilea strat de vată minerală termoizolantă, între căpriori şi profilele metalice montate anterior. Al doilea strat va fi de asemenea supradimensionat cu 20 mm, pentru a nu rămâne goluri între cele două straturi şi căpriori.

Etapa a V-a: Instalaţi membrana/bariera de vapori. Fixarea foliei se va face cu ajutorul unei benzi pentru etanşare. 

Necesar: membrană de vapori (ex: LDS 5 Silk), bandă pentru etanşare (ex: LDS Solifit).

Instalare bariera de vapori acoperis inclinat
Fixare placi de gipscarton acoperis inclinat

Etapa a VI-a: Se fixează plăcile de gips-carton pe profilele metalice utilizând șuruburi autofiletante.

Necesar: autofiletantă, șuruburi autofiletante, plăci de gips-carton

Izolarea mansardei în 4 pași simpli