Vată minerală bazaltică

vata minerala bazaltica knauf insulation

Produsele din vată minerală bazaltică ofera un portofoliu variat de solutii pentru aplicațiile ce impun o protecție sporită împotriva incendiilor.

Sunt materiale mai dure, dar flexibile, ce permit păstrarea pe termen lung a excelentelor proprietăţi mecanice ideale pentru izolarea termica a sistemelor de încălzire sau de aer condiționat.

Materia primă pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numită bazalt.

Caracteristici

  • Menținerea stabilității dimensionale în caz de presiune excesivă
  • Material ignifug, mai dens decât vata minerala de sticlă
 • Rezistență la temperaturi înalte de până la 850°C
 • Disponibilitate sub formă de plăci sau lamele

Portofoliu de vată minerală bazaltică poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicații

Pentru a decide care este produsul potrivit proiectului dumneavoastră, Knauf Insulation vă pune la dispoziție o analiză comparativă a performanţelor vatei minerale de sticlă si a vatei minerale bazaltice.

 • SmartRoof Top1 CTF, SmartRoof WE

  SmartRoof Top1 CTF, SmartRoof WE

  Produsul SMARTroof Top1 CTF este o placă rigidă din vată minerală bazaltică, cu o singură înclinație, rezistentă la compresiune, incombustibilă, concepută special pentru aplicarea pe acoperişuri tip terasă.

 • NaturBoard POD Standard

  NaturBoard POD Standard

  NaturBoard POD Standard placă din vată minerală bazaltică, cu tehnologie ECOSE®, pentru pardoseli, stabilă ca volum ce se încadrează în categoria produselor grele. Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masa, durabil, neutru din punct de vedere chimic.

  Aplicații:
 • NaturBoard POD Standard - benzi marginale

  NaturBoard POD Standard - benzi marginale

  NaturBoard POD Standard - benzi marginale pentru pardoseli flotante este o bandă de vată minerală bazaltică, stabilă ca volum ce se încadrează în categoria produselor grele. Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masa, durabil, neutru din punct de vedere chimic.

   

  Aplicații:
 • FKD-N Thermal 2

  FKD-N Thermal 2

  Materialul izolant, FKD-N Thermal 2, este fabricat din fibre minerale bazaltice, lipite cu răşină sintetică modificată. Este hidrofobizat pe întreaga secţiune transversala. Cea mai buna conductivitate termica din piata de profil: λ=0,035 W/mK

 • NaturBoard POD EXTRA

  NaturBoard POD EXTRA

  NaturBoard POD EXTRA placă din vată minerală bazaltică, cu tehnologie ECOSE®, pentru pardoseli, care înlocuieşte produsul KR POD Extra. Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masa, durabil, neutru din punct de vedere chimic.

  Aplicații:
 • NaturBoard VENTACUSTO

  NaturBoard VENTACUSTO

  NaturBoard VENTACUSTO placă din vată minerală bazaltică, cu tehnologie ECOSE®, pentru faţade ventilate, stabilă ca volum ce se încadrează în categoria produselor semi-grele. Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masă, durabil și neutru din punct de vedere chimic.

 • NaturBoard VENTI PLUS

  NaturBoard VENTI PLUS

  NaturBoard VENTI PLUS placă din vată minerală bazaltică, cu tehnologie ECOSE®, pentru faţade ventilate, stabilă ca volum ce se încadrează în categoria produselor semi-grele. Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masa, durabil și neutru din punct de vedere chimic.

 • NaturBoard VENTI

  NaturBoard VENTI

  NaturBoard VENTI placă din vată minerală bazaltică, cu tehnologie ECOSE®, pentru faţade ventilate, stabilă ca volum ce se încadrează în categoria produselor semi-grele. Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masă, durabil și neutru din punct de vedere chimic.

 • NaturBoard TF

  NaturBoard TF

  NaturBoard TF placă din vată minerală bazaltică, cu tehnologie ECOSE®, cu o densitate consistentă, rezistentă la compresiune și incombustibilă. Placile de NaturBoard TF sunt hidrofobizate pe întreaga secțiune transversală, rămân stabile în volum și formă la temperaturi diferite.

 • NaturBoard FIT PLUS

  NaturBoard FIT PLUS

  NaturBoard FIT PLUS placă din vată minerală bazaltică, cu tehnologie ECOSE®, pentru acoperişuri înclinate şi pereţi de compartimentare, stabilă ca volum ce se încadrează în categoria produselor ușoare. Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masă, durabil și neutru din punct de vedere chimic.

Pages