Urbanscape - Acoperișuri verzi

De ce acoperișuri verzi?

Proiectarea clădirilor a evoluat de-a lungul anilor, dar funcția clădirilor a rămas  în mod remarcabil constantă: de protecție, confort, caldură în timpul iernii și
răcoare în timpul verii. În ultimii ani, cu toate acestea, impactului asupra mediului a clădirilor și soluțiile de acoperiș verde devin tot mai importante.

Odată cu dezvoltarea unei viziuni mai largi asupra durabilității, este important sa ne amintim că din punct de vedere al ciclului de viață a construcției impactul asupra mediului a oricărei cladiri provine din consumul de energie pe durata utilizării, utilizarea unor materialelor regenerabile și sustenabile.

Acoperisurile verzi merg dincolo de semnificația arhitecturii contemporane și dau o valoare nouă rolului cladirilor în planificarea urbană.

Sunt proiectate nu numai pentru a aduce înapoi elementul natural în mediul urban, dar și pentru a oferi soluții pentru probleme importante cum ar fi efectul de "insulă termică urbană" și gestionarea apelor pluviale.

Urbanscape este un sistem inovator, ușor de instalat, cu o capacitate mare de reținere a apei  proiectat special pentru acoperișurile verzi ale clădirilor rezidențiale, non-rezidențiale cat și ale celor industriale din zonele urbane.

DESCARCARE
 

 

Acoperișuri verzi - Etape de instalare produse Knauf Insulation

Detalii CAD Acoperișuri verzi - Knauf Insulation Romania

Pentru obtinerea detaliilor CAD va rugam sa ne contactati.

Acoperișul verde Urbanscape este un sistem complet, cu greutate redusă, format dintr-o membrană anti-radacină, un sistem de drenaj cu sau fară tampon, un substrat unic patentat de vată minerală bazaltică și stratul de vegetație.

 

 

Sistemul de acoperiș verde Urbanscape poate fi montat pe orice tip de acoperiș: pe suport de beton sau tablă cutată, pe terase inverse (ranversate) sau orice alt tip de materiale utilizate la acoperișuri. Elementele acoperișului verde sunt aceleași în toate cazurile, diferă doar necesarul de izolație termică și poziția membranei hidroizolante.

 
Terasă pe structură de beton

Terasă pe structură metalică

Terasă inversă (ranversată)

 

 

De ce acoperişuri verzi?

  • ŸÎmbunătăţirea managementului  şi calităţii apei pluviale;
  • ŸÎmbunătăţirea calităţii aerului;
  • ŸIzolare suplimentară pe timp de iarnă şi efect de răcire pe timp de vară;
  • ŸÎmbunătăţirea izolării acustice;
  • ŸAspect plăcut, biodiversitate.