Raportul de sustenabilitate Knauf Insulation 2016

 

raportul de sustenabilitate 2016 knauf insulation

Knauf Insulation atinge un obiectiv important în provocarea pentru sustenabilitate pe care a lansat-o până în 2020

Knauf Insulation lansează raportul său anual de sustenabilitate, „Termoizolarea contează”. 

În anul 2010 ne-am setat câteva obiective ambiţioase pentru 2020. Ne-am propus să reducem emisiile de CO2 şi consumul de energie cu 20%, eliminarea deşeurilor menajere la nivelul solului, să diminuăm rata accidentelor de muncă cu 50% şi să reducem consumul de apă, tot cu 50%. 

În 2015 putem anunţă cu mândrie în noul nostru raport de sustenabilitate realizările de până acum: consumul de energie a fost redus cu 17.5%, emisiile de CO2 au fost reduse cu 16.4%, poluarea la nivelul solului a scăzut cu 58% şi accidentele de muncă sunt cu 5% mai puţine ca în 2010. 

Încă un aspect semnificativ este reducerea consumului de apă cu 50% în 2015 – obiectiv atins cu 5 ani înainte de termen. 

Vincent Briard, conducătorul departamentului de Sustenabilitate, Produse & Clădiri al Knauf Insulation a declarat: „Am avut multe realizări în doar cinci ani de zile. Reuşitele din 2015 sunt o dovadă a muncii susţinute a tuturor oamenilor de la Knauf Insulation – indiferent de poziţia în companie. 

Astăzi toată lumea înţelege importantă sustenabilităţii, toţi sunt conştienţi de importanţa eficienţei energetice, reducerea deşeurilor şi diminuarea numărului accidentelor de muncă. Rezultatele din 2015 sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât cuprind şi statisticile celor 17 noi facilităţi Knauf Insulation din America de Nord pe care le-am achiziţionat în 2014.” 

Noul raport expune multe din iniţiativele care au fost implementate în întreaga companie. Sunt evidenţiate acele fabrici Knauf Insulation care au realizat inovaţii în managementul energiei, reducerea deşeurilor sau reducerea consumului de apă. 

De asemenea, în raport arătăm beneficii vizibile ale investiţiilor – de exemplu reducerea rutelor de transport în Rusia şi America de Nord cu mii de kilometri – şi cum noi iniţiative au impact la fiecare nivel al companiei – prin responsabilizarea liderilor companiei în privinţa aspectelor ce ţin de sănătate şi siguranţă. 

„Sustenabilitatea în cadrul Knauf Insulation înseamnă atât suportul pe care îl oferim clienţilor noştri în provocările pe care le întâmpina, cât şi performanţa noastră”, a adăugat Briard. 

În raportul de sustenabilitate ne adresăm colegilor, factorilor de decizie politică, reglementatorilor, instalatorilor, companiilor de construcţii şi distribuitorilor din întreagă lume pentru a le arată cum plasăm sustenabilitatea în mijlocul a tot ceea ce facem la Knauf Insulation. 

Raportul scoate în evidenţă modul în care derulăm campanii pentru a menţine eficientă energetică, sustenabilitatea şi siguranţă construcţiilor în mijlocul atenţiei dezbaterilor politice la nivel mondial. 

Explicăm multiplele moduri prin care dezvoltăm iniţiative în domeniul construcţiilor verzi pentru a-i ajută pe clienţi să obţină mai mult de la sistemul de certificare şi standardizare al construcţiilor verzi (Green Building Rating System). Totodată suntem foarte atenţi la criteriile care ar trebui să dea noile trenduri în construcţia clădirilor verzi. De asemenea, acordăm importantă modului în care soluţiile Knauf Insulation pot contribui la îmbunătăţirea aerului din clădiri, confortului acustic şi termic în cadrul reglementărilor naţionale. 

Soluţiile inovatoare stau la baza afacerii noastre. Produse ca Mineral Plus şi tehnologia ECOSE din vată minerală de sticlă – şi mai nou din vată minerală bazaltică – sunt prezentate în detaliu împreună cu feedback-ul primit de la clienţii noştri. 

La final, prezentăm un program unic de cercetare pe care Knauf Insulation îl desfăşoară în 21 de case locuite din Belgia. Scopul experimentului este demonstrarea beneficiilor reale ale termoizolării prin monitorizarea performanţelor termice înainte şi după instalarea termosistemului. Este un experiment foarte relevant. 

Alte puncte importante ale raportului sunt:

  • Noua inițiativă de construcții modulare, special create pentru a ajuta guvernele europene în fața valului de refugiați.
  • Efortul pe care îl depunem pentru a păstra renovarea clădirilor în centrul politicilor guvernamentale asupra energiei, în întreaga lume.
  • Demersurile pe care le facem pentru a schimba politicile de asigurare a rezistenței la incendii a clădirilor.

Descărcați raportul de sustenabilitate Knauf Insulation 2016.

Cititi mai multe despre sustenabilitate: