Despre companie

Cu o experiență de peste 30 de ani și o dezvoltare rapidă, Knauf Insulation este una dintre cele mai respectate companii globale din industria izolațiilor.

Producător al unei game largi de materiale izolante, Knauf Insulation se poziționează strategic și oferă soluții pentru toate tipurile de aplicații.

Prezent din 2008 în Romania, Knauf Isolation este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața materialelor izolante, cu un portofoliul ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică, și plăci din fibre de lemn (Heraklith).

Eficiența energetică

Compania este angajată în satisfacerea cererii tot mai mari pentru eficiență energetică în locuințe noi și deja existente, clădiri nerezidențiale și aplicații industriale.

Sustenabilitate

Knauf Insulation utilizează tehnologii avansate care conferă calitate superioară produselor fabricate și ambalării acestora. Asigură în același timp o reducere substanțială a emisiilor de CO2 în timpul procesului de producție. Modul de ambalare permite reducerea timpului de încărcare/descărcare, micșorarea suprafeței de transport și depozitare a produselor, precum și reducerea consumului de combustibil necesar livrării produselor către clienți.

Portofoliul de vată de sticlă, include o tehnologie inovatoare, ECOSE® Technology, care folosește un liant fără conținut de formaldehide, fabricat din materiale organice regenerabile, nu din produse chimice pe bază de petrol. Astfel, produsele Knauf Insulation sunt mai plăcute la atingere, produc mai puțin praf, au miros neutru și sunt prietenoase cu mediul.

Knauf Insulation in cifre

  • Performanța financiară puternică și constantă, cu o cifră de afaceri de peste 1,3 miliarde € în 2013;
  • 5.500 de angajați;
  • Peste 40 de fabrici în 15 țări.

Grupul Knauf

Description: Knauf Group Logo

Înființata în 1932, Knauf este o afacere de familie care acționează la nivel internațional. Principala activitate este producția de materiale de construcții și sisteme de construcții.

În ciuda dimensiunii sale, Knauf este o firmă tipică de familie care promoveaza o cultură organizatorică din ce în ce mai rar întâlnită în prezent. Dar această cultură i-a asigurat succesul de care se bucură astazi. Libertatea decizională, curajul de a pune în practică idei noi, inovațiile și investițiile, valori susținute de toți angajații Knauf, sunt elemente definitorii care au facut din Grupul Knauf un jucător important pe piața materialelor de construcții.

Grupul Knauf este astăzi una dintre cele mai importante companii din industria materialelor de construcții: 150 fabrici, 25.000 de angajați, în 40 tari.

Inițial un producător de materiale de gips convenționale, Knauf Insulation oferă acum sisteme și soluții complete pentru clădiri din întreaga lume.

Categorii principale de produse:

  • Pereți din gips carton  & tencuieli;
  • Materiale de izolare;
  • Plăci pentru tavan, secţiuni de metal laminat.

Grupul Knauf in cifre

  • Cifră de afaceri de 6.2 miliarde € în 2012;
  • 25.000 de angajați;
  • Peste 150 de fabrici în peste 40 de țări.