Pardoseli

Pardoseli

Sunetul de impact generat pe o pardoseala de separare prin mers, deplasarea scaunelor, utilizarea aparaturii electrocasnice in contact cu pardoseala, constituie o sursa foarte neplacută de zgomot de care se plang foarte des locuitorii clădirilor multifamiliare. Astfel, izolarea contra sunetului de impact este, cu siguranţă, unul dintre parametrii importanţi în asigurarea confortului fonic al locuinţei.

 

Principala structura prin care problemele generate de sunetul de impac din construcţii, sunt rezolvate o constituie pardoseala flotantă.

 

Structura pardoselilor flotante include de obicei un strat izolator elastic aplicat peste structura supusă la sarcini grele şi un strat protector aplicat peste aceasta. În functie de tipul de materiale folosite la realizarea stratului protector, se utilizeaza doua metode pentru a construi o structura de pardoseală flotantă:

- Sistemul „umed“: se toarnă ca strat protector o şapa din ciment

- Sistemul „uscat“: stratul protector constă intr-o placă pentru pardoseală uşoara (plăci de pal, gips carton, etc)

Sistem „uscat“

 

Eficienţa unei structuri de pardoseală flotantă depinde în primul rând de proprietatea elastică a stratului izolator. Vata minerală bazaltică Knauf Insulation este un material suficient de dur pentru a susţine greutatea straturilor superioare ale pardoselii, dar în acelaşi timp, este suficient de elastic pentru a reduce vibraţiile, a absorbi şi a atenua sunetul de impact, asigurând o foarte bună izolare fonică.

Produsele Knauf Insulation, asigura pe langa izolarea acustica si o buna izolare termica, pardoselele fiind raspunzatoare de 13% din pierderile de energie dintr-o cladire.

Vată Minerală Bazaltică
NaturBoard POD Standard - benzi marginale

NaturBoard POD Standard - benzi marginale

NaturBoard POD Standard - benzi marginale pentru pardoseli flotante este o bandă de vată minerală bazaltică, stabilă ca volum ce se încadrează în categoria produselor grele. Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masa, durabil, neutru din punct de vedere chimic.

 

Aplicații:
NaturBoard POD EXTRA

NaturBoard POD EXTRA

NaturBoard POD EXTRA placă din vată minerală bazaltică, cu tehnologie ECOSE®, pentru pardoseli, care înlocuieşte produsul KR POD Extra. Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masa, durabil, neutru din punct de vedere chimic.

Aplicații:
NaturBoard POD Standard

NaturBoard POD Standard

NaturBoard POD Standard placă din vată minerală bazaltică, cu tehnologie ECOSE®, pentru pardoseli, stabilă ca volum ce se încadrează în categoria produselor grele. Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masa, durabil, neutru din punct de vedere chimic.

Aplicații: