Acoperişuri tip terasă

Acoperişuri tip terasă

Respectarea şi proiectarea corespunzătoare a unui acoperiş tip terasă are efecte benefice în privinţa duratei de viaţă a clădirii şi reducerii pierderilor de energie. Acest proiect trebuie realizat de către specialişti, care vor ţine cont de condiţiile concrete ale clădirii. Partea principală a construcţiei unui acoperiş plat o reprezintă proiectarea optimă precum şi construirea corespunzătoare a izolaţiei termice, dar şi protecţia împotriva influenţelor factorilor externi. Grosimea optimă şi metoda de aplicare a izolaţiei termice au la bază calculul pierderilor de căldură. Din calcul reiese şi gradul de condens al vaporilor de apă, conform căruia, ulterior, se va determina şi tipul foliei cu rol de barieră contra vaporilor de apă.

Pentru acoperişurile tip terasă se recomandă utilizarea materialelor dure, cu o rezistenţă la compresiune adecvată. Plăcile de acoperiş rigide din vată minerală bazaltică sunt concepute pentru următoarele tipuri de structuri: 

- acoperişuri din structură metalică cu profile de tablă trapezoidală, beton monolit, elemente prefabricate sau alte structuri de susţinere, cu ancorare mecanică sau lipite cu adeziv (construcţii noi sau renovate)

- acoperişuri din panouri termoizolante

- acoperişuri verzi cu strat vegetal extensiv (cu sarcină de până la 400 kg/mp).

Produsele din vată minerală bazaltică Knauf Insulation sunt potrivite pentru diverse variante structurale de acoperişuri tip terasă. Diferitele tipuri de produse prezintă caracteristici excelente cu privire la siguranţa la foc, la transferul căldurii şi la izolarea acustică. Fiecare produs are o caracteristică diferită, unică, care se recomandă unei anumite utilizări. De aceea, este important să se folosească produsul corespunzător tipului de trafic al acoperişului tip terasă: cu trafic, fără trafic sau trafic ocazional.

Structură de acoperiş fără trafic

Strat de hidroizolaţie vertical
Strat hidroizolaţie orizontal
Pana de acoperiş
Strat izolaţie termică cu pane in pantă
Barieră de vapori
Structură de susţinere

Structură de acoperiş cu trafic ocazional

Strat hidroizolaţie
Strat izolaţie termică
Barieră de vapori
Structură portantă

Structură de acoperiş cu trafic

Strat de pietriş
Stratul secund de hidroizolaţie
Primul strat de hidroizolaţie
Scafa
Strat termoizolant
Barieră de vapori
Structură portantă

Detalii CAD Acoperișuri tip terasă - Knauf Insulation Romania

Pentru obtinerea detaliilor CAD va rugam sa ne contactati.

Vată Minerală Bazaltică
SmartRoof Top1 CTF, SmartRoof WE

SmartRoof Top1 CTF, SmartRoof WE

Produsul SMARTroof Top1 CTF este o placă rigidă din vată minerală bazaltică, cu o singură înclinație, rezistentă la compresiune, incombustibilă, concepută special pentru aplicarea pe acoperişuri tip terasă.

SmartRoof Top2 CTF

SmartRoof Top2 CTF

Produsul SmartRoof Top2 CTF este o placă rigidă din vată minerală bazaltică, cu două înclinații, rezistentă la compresiune, incombustibilă, concepută special pentru aplicarea pe acoperişuri tip terasă.

SmartRoof Top

SmartRoof Top

Produsul SMARTroof Top este o placă rigidă din vată minerală bazaltică, cu o densitate consistentă, rezistentă la compresiune, incombustibilă, concepută special pentru aplicarea pe acoperişuri tip terasă.

SmartRoof Norm

SmartRoof Norm

Produsul SMARTroof Norm este o placă rigidă din vată minerală bazaltică, cu o densitate consistentă, rezistentă la compresiune, incombustibilă, concepută special pentru aplicarea pe acoperişuri tip terasă.

SmartRoof Thermal

SmartRoof Thermal

Produsul SmartRoof Thermal este o placă rigidă din vată minerală bazaltică, cu o densitate consistentă, rezistentă la compresiune, incombustibilă, concepută special pentru aplicarea pe acoperişuri tip terasă.

SmartRoof Base

SmartRoof Base

Produsul SmartRoof Base, este o placă rigidă din vată minerală bazaltică, cu o densitate consistentă, rezistentă la compresiune, incombustibilă, concepută special pentru aplicarea pe acoperişuri tip terasă.

DDP 2U

DDP 2U

Placă rigidă din vată minerală bazaltică, cu două straturi de densitati diferite intr-un singur produs, rezistentă la compresiune, incombustibilă, concepută special pentru aplicarea pe acoperişuri tip terasă. Rezistenţa la compresiune pentru o deformare de 10%: >60 kPa

DDP 2

DDP 2

Placă rigidă din vată minerală bazaltică, cu două straturi de densitati diferite intr-un singur produs, rezistentă la compresiune, incombustibilă, concepută special pentru aplicarea pe acoperişuri tip terasă. Rezistenţa la compresiune pentru o deformare de 10%: >70 kPa

Homeseal LDS Solifit2

Homeseal LDS Solifit2

Bandă de etanşare dublu adeziva, utilizată la interior şi exterior.

Gama SmartRoof - vată minerală bazaltică grea pentru acoperișuri tip terasă

Gama SmartRoof - vată minerală bazaltică grea pentru acoperișuri tip terasă

Gama SmartRroof – vată minerală bazaltică grea Knauf Insulation pentru acoperișuri tip terasă. Performanțe termice îmbunătățite!

Proiectarea izolației pe acoperișurile tip terasă (contrapante)

Proiectarea izolației pe acoperișurile tip terasă (contrapante)

Acoperişul plat constituie o structură complexă destinată protejării complete a clădirii împotriva infiltrării apei rezultate din precipitaţii şi a umezelii din respectiva structură, dar şi care respectă reglementările cu privire la transferul termic prin aplicarea izolării. În practică, orice acoperiş cu unghi de înclinare de până la 10° (aproximativ 17%) este considerat acoperiş plat.

Broșură Acoperişuri tip terasă

Broșură Acoperişuri tip terasă

  • April 2016

Pentru mai multe informații click aici.